عنوان سئوسایت و انتخاب آن

عنوان سئوسایت و انتخاب آن

اصولی که باید در هنگام انتخاب عنوان صفحه به آن ها توجه نمود:

۱. کوتاه و حاوی کلمات کلیدی

در گذشته گوگل محدودیتی در پردازش تعداد کاراکترهای عنوان اعمال میکرد. امروز اگر چه این محدودیت برداشته شده است، اما در نمایش عناوین نتایج جستجو همچنان این محدودیت باقی است (۵۱۲ پیکسل و البته وابسته به اندازه صفحه نمایش). به نظر می رسد انتخاب عنوان بین ۵۰-۶۰ کاراکتر انتخاب بهینه ای باشد.

۲. تگ title فقط یکبار در صفحه و آن هم بین تگ head قرار گیرد

بعضی از صفحات وب سایت ها دارای تگ title نمی باشند و یا دارای چندین تگ از این نوع می باشند و در مواردی هم تگ title دربین تگ body در صفحه قرار گرفته است که تمامی آن ها اشتباه است.

اخیرا گوگل برای عناوین طولانی (در زبان انگلیسی) ممکن است به جای نمایش ابتدای عنوان، ترکیبی از کلمات عنوان را که با خط تیره از هم جدا می شوند نمایش دهد. اطلاعات خیلی دقیقی از جزئیات الگوریتم نمایش و پردازش عنوان مطالب در نتایج جستجو نیست.

۳.باید واضح و گویا باشد

عنوان صفحه محلی برای قرار گیری مهمترین کلید واژه ها در صفحه است. به ترتیب با کلید واژه مهم تر به کلید واژه کم اهمیت تر متن عنوان را انتخاب نمایید. دقت نمایید در عنوان از تعداد کلید واژه ها به تعداد زیاد و بی معنی و فقط برای تکرار استفاده ننمایید و به یاد داشته باشید که هر چه کلید واژه انتخاب شده مرتبط تر و بهتر انتخاب گردد نرخ کلیک بر روی آن افزایش می یابد.

مهمترین دلیل برای این موضوع این است که کاربران بعد از مشاهده نتیجه جستجو، به دنبال مرتبط ترین عنوان با مقصود مورد جستجوی خود خواهند بود.
عناوین مبهم و گول زننده برای جلب توجه کاربران بسیار خوب هستند، اما در بلند مدت به علت پیش بینی بانس ریت یا نرخ ریزش (Bounce Rate) بالا، دلیل واضحی بر افت رتبه مطلب در نتاج جستجو خواهند بود.

۴. غلط املایی ممنوع

قبل از انتشار مطلبتان، توصیه اکید این است که مطلب خود را یک بار دیگر مرور کنید. غلط املایی در عنوان علی الخصوص برای سایت های خبری فاجعه است. معمولاً مطالب خبری در ساعات و روزهای اولیه داغ هستند و درصد زیادی از کاربرا ممکن است از طریق موتورهای جستجو به سایت شما مراجعه کنند. غلط املایی مانع از نمایش صفحه مورد نظر شما در نتایج جستجویی که کاربر به دنبال آن است می شود. از سوی دیگر علت تاکید من بر مرور عنوان قبل از انتشار این است که اگر از URL های کاربر پسند استفاده می کنید، تغییر در عنوان منجر به از دست رفتن لینکی می شود که گوگل آن را ایندکس کرده است و این اشکال دیگری است.

۵. به این موضوع فکر کنید که آیا کاربر نیز همین را جستجو خواهد کرد

خود را به جای کاربر بگذارید. ممکن است عنوانی که شما انتخاب می کنید به قدری دور از ذهن باشد که کاربر هیچ گاه این عنوان یا کلمات موجود در آن را جستجو نکند. سعی کنید خود را به جای کاربر بگذارید. در واژه گزینی و اینکه چه کلماتی بیشتر مورد اقبال کاربران هستند از سرویس ترندز گوگل (google.com/trends) استفاده کنید. ممکن است عنوان مطلب شما یک سوال باشد، در صورتیکه کاربر با استفاده از مصدر به دنبال مطلب خود بگردد.

۶.خودداری از کلید واژه های تکراری 

بعضی افراد تصور می کنند هر چه تعداد استفاده از کلید واژه در عنوان بیشتر باشد اهمیت آن از لحاظ موتورهای جستجو بیشتر می شود و به تکرار استفاده از کلید واژه به صورت غیر متعارف می پردازند که این تصور اشتباهی است. حتی اگر تعداد تکرار کلید واژه ها به صورت نا متعارف زیاد باشد ممکن است وب سایت به عنوان ایجاد کننده اسپم شناسایی شود و کاهش رتبه در موتورهای جستجو را نیز تجربه نماید.

۷. استفاده از نیم فاصله ممنوع

اگر چه از دیدگاه نگارشی استفاده از نیم فاصله برای بالا رفتن میزان خوانایی متن بسیار پسندیده است، اما استفاده از آن در متن ممکن است شانس عبارات شما را برای دیده شدن در نتایج جستجو کاهش دهد. شاید این مشکل روزی از سوی گوگل حل شود، اما با توجه به اینکه هیچ کاربری در زمان جستجو عبارات را با نیم فاصله جستجو نمی کند، نتایج یک بررسی م در ابتدای سال جاری نشان داد استفاده از نیم فاصله شانس بیشتری را در اختیار رقبای شما قرار میدهد تا در نتایج بالاتر دیده شوند.

۸.کلمات کلیدی مهم تر در ابتدای عنوان 

بهتر است ابتدای عنوان را در اختیار کلمات کلیدی مهم تر قرار دهیم. اگر یک عنوان شامل ده کلمه باشد، از دید موتور جستجو به ترتیب اهمیت کلمات از کلمه اول تا دهم کاسته می شود. لذا جای بهتر را به کلمه مهم تر بدهیم. برای مثال اگر خبری در رابطه با باشگاه پرسپولیس است، بهتر است پرسپولیس در جایگاه اولین کلمات باشد تا آخرین کلمات. موضوع مهم دیگر این است که بهتر است ترتیب کلمات را آنطور که فکر می کنید کاربر جستجو خواهد کرد قرار دهید!

۹. استفاده نکردن از عناوین تکراری در سایت

اگر مطلبی را می نویسید که عنوانی دقیقا مشابه با مطلب دیگرتان در سایت دارد، بهتر است این کار را نکنید. مگر اینکه بخش دومی از یک مطلب باشد و محتوای متفاوتی هم داشته باشد.
همچنین بهتر است یک کلمه در سایت همواره به یک شکل نوشته شود، مگر هدف این باشد که گستره وسیع تری از جستجو را هدف قرار دهیم. برای مثال بهتر است همواره از کلمه «کی روش» استفاده شود تا اینکه در یک عنوان از کلمه کی روش و در عنوان دیگر از کلمه کروش استفاده شود (ممکن است مشکل از غلط املایی بوده باشد!):

۱۰.استفاده از ابزارها برای تحلیل و آنالیز درست 

ابزارهایی مثل Google Adwords، Google Keyword Planner، Google Trends، Webmaster Tools و Google Analytics ابزارهای بسیار مهمی هستند که در انتخاب واژگان و عناوین شما را یاری می کنند. اما این در این میان استفاده از این ابزارها مهم تر از هر چیزی باید در جهت تحلیل درست و تصمیم درست باشد. ابزارهای به خودی خود فاقد ارزش حداکثر برای شما هستند.

در اصول زیاده روی نکنید. تلاشتان در رعایت عمومی اصول باشد. همیشه به کاربر فکر و خودتان را جای وی بگذارید و به رضایتمندی کاربر فکر کنید. اگر همه چیز ارگانیک و بر مبنای رضایت کاربر پیش برود، همه معادلات فنی نیز به بهترین شکل رقم خواهد خورد.

سئوکارحرفه ای:مهندس مهدی مژدهی

 

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس