آشنایی با روشهای بازاریابی سئو

آشنایی با روشهای بازاریابی سئو

تعریف بازاریابی سئو :

بسیاری بر این باورند که بازاریابی سئو همان بازاریابی محتوا است. به این صورت که برای اینکه بتوانید بستری مناسب برای بهینه سازی سئو فراهم کنید باید ابتدا، محتوایی مناسب و قوی تولید کرده باشید. دسته‌ای دیگر هم بازاریابی سئو را دقیقاً به ذات حرفه بازاریابی مرتبط می‌دانند.

آیا بازاریابی سئو همان بازاریابی محتوا است؟

بر اساس همین باور می‌توان گفت که سئو شامل یافتن و یا ایجاد تقاضا است و محتوا این تقاضا را پاسخ می‌دهد. بنابراین بدون تولید محتوا، سئو هیچ معنایی نخواهد داشت و بدیهیست که بازدهی نداشته باشد. با استفاده از سئو است که بهترین و محبوب‌ترین کلمات کلیدی، معرفی شده و محتوا این کلمات کلیدی را به کار می‌گیرد.
اگر با این عقیده موافق باشیم باید بررسی کنیم و ببینیم که بازاریابی محتوا چگونه خواهد بود. برای اینکه بتوانیم یک محتوای خوب تولید و عرضه کنیم باید ابتدا کلمات کلیدی مؤثر و محبوب را بازیابی کنیم پس، باز هم می‌بینیم که به صورت یک حلقه، تولید محتوا به سئو وابسته است و هر کدام از این فعالیت‌ها به نوعی به هم وابسته هستند یا بهتر بگوییم مکمل یکدیگر می‌باشند. با این حساب همپوشانی محتوا و سئو، غیر قابل انکار است.

بازار‌یابی سئو با تکیه بر فن بازاریابی

گفتیم که دسته‌ای بر این باورند که بازار‌یابی سئو دقیقاً مانند بازاریابی برای هر محصول دیگری است. قبل از اینکه به صورت کامل به بازاریابی سئو و عرضه آن به صورت یک محصول بپردازیم، بهتر است نکته‌ای را در نظر بگیریم، اینکه متأسفانه در کشور ما مخصوصاً در سال‌های اخیر، بازاریابی به عنوان یکی از مشاغل رده پایین دسته بندی می‌شود و ذهنیت بسیاری از افراد درباره آن منفی است و حرفه بازاریابی را تنها محدود به تماس‌های تلفنی و ملاقات‌های کسالت بار برای فروش یک محصول می دانند. خب اگر کمی در این باره فکر کنیم متوجه می‌شویم که یکی از ارکان مهم در جامعه اقتصادی، همین حرفه بازاریابی است. البته مانند هر شغل دیگری بازاریابی می‌تواند از نظر اهمیت، درجه های مختلفی داشته باشد. اینکه یک بازاریاب دارد برای چه محصولی بازاریابی می‌کند و از چه تکنیک هایی برای این کار کمک می‌گیرد، دقیقاً جز نکاتی است که درجه یک بازاریاب را مشخص می‌کند.

سئو هم یکی از خدماتی است که باید برای آن بازاریابی کنیم. برای مثال شما یک متخصص سئو هستید و می‌خواهید از این تخصص، در آمد داشته باشید. به این ترتیب باید برای سئو بازاریابی کنید و در بستری مناسب آن را به کار بگیرید.

بازار هدف برای سئو :

در اینجا باید بگوییم که به عنوان یک سئو کار حرفه‌ای باید یک توانایی دیگر را هم در خود پرورش دهید و آن هم توانایی بازاریابی است. وقتی دارید برای مشتری خود فعالیت‌های سئو را انجام می‌دهید باید بدانید که در چه محیطی و چگونه این سئوی بهینه شده را پیاده‌سازی یا عرضه کنید.

برای مثال یک وب سایت برای فروش محصولات آرایشی، طراحی شده است. شما می‌توانید به چند طریق برای این وب سایت، بازاریابی سئو را انجام دهید. اینجاست که باید از بهترین دوست سئو، یعنی تولید محتوا، کمک بگیریم. می‌توان محتوایی تولید کرد که در آن مستقیماً محصولات موجود در سایت را معرفی کرده و درباره هر محصول اطلاعات کاملی بدهید، این بازاریابی، نوعی بازار‌یابی مستقیم برای سئو است. قطعاً در محتوایی که برای این سایت، تولید شده است کلمات کلیدی زیادی به چشم می‌خورند از طرفی هم تنها کاربرانی این مطلب را می‌خوانند که دقیقاً دنبال خرید سنگ‌های زینتی بوده‌اند.

در روش بعدی برای بازاریابی سئو می‌توانید محتوایی تولید کنید که کاربر را به صورت غیر مستقیم برای خرید سنگ‌های زینتی تشویق کند، برای مثال مطلبی بنویسید که در آن به فواید و خاصیت‌های مواد استفاده شده دراین محصولات بپردازید یا به کمک محتوای بصری، نتیجه استفاده از آن محصولات را نمایش دهید، به این شکل احتمال زیادی وجود دارد که کاربری که در ابتدا، قصد خرید نداشته، نهایتاً مشتری بالفعل سایت شود.

بنابراین می‌توانیم مطمئن باشیم که بازاریابی سئو به روش غیر مستقیم می‌تواند بسیار کار آمد تر باشد. برای اینکه این انواع بازاریابی را بهتر درک کنید یک مثال واقعی‌تر برای شما می‌آوریم. دیجی کالا! دیجی کالا برای هر کدام از محصولاتی که موجود دارد ( یا حتی موجود ندارد) اطلاعات کامل و فنی در اختیار کاربر قرار می‌دهد، در عین حال در سایت دیگری که نقش بلاگ دیجی کالا را دارد، به اطلاعات کامل و دقیقی درباره تمام محصولات جدیدی که در بازار عرضه شده‌اند می‌پردازد و در نهایت اگر آن محصول را موجود داشته باشد لینکی به کاربر، پیشنهاد می‌دهد.

ابزارهایی برای بهبود بازاریابی سئو:

بله! بهترین ابزار هایی که می‌توانند در این راه به شما کمک کنند، توسط گوگل، به بازار عرضه شده‌اند، ابزاری مانند گوگل ترند، گوگل آنالیتیکس و … می‌توانند به شما کمک کنند تا بستر مناسب برای پیاده‌سازی سئو خود کشف یا ایجاد کنید. البته سایت‌های دیگری مانند الکسا وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید وب سایت‌های رقیب در هر زمینه کسب و کاری را مورد بررسی قرار داده و فعالیت ‌های خود را بر اساس آن بهبود دهید.

در آخر هم میتوان گفت:یک متخصص سئو باید بداند که تخصص خود را در چه زمان و به چه شکلی عرضه کند.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس