نوارناوبری در سئوسایت
یکی از فاکتورهای مهم در روند طراحی سایت، ناوبری سایت (Website Navigation) است. ناوبری سایت، مسیر حرکت بازدیدکنندگان و خزنده ها را در صفحات سایت مشخص می کند. به عبارتی دیگر ناوبری سایت لینک هایی است که صفحات یک وب سایت را به یکدیگر متصل می کند و مسیری برای حرکت در صفحات سایت می سازد. به طور کلی یک مسیر خوب مسیری است که هم حرکت در آن آسان باشد و امکانات لازم برای آن فراهم شده باشد و هم اینکه در نهایت شما را به مقصد و هدف مدنظرتان برساند.
طراحی وب سایت دقیقا مانند این است که شما یک مکان واقعی در دنیای واقعی اما بدون محدودیت هایی که در واقعیت هست داشته باشید. زمانی که شما به روش های مختلف از افراد دعوت می کنید که به سایت شما بیایند (چه از طریق رتبه بندی گوگل و یا روش های تبلیغاتی دیگر) ، پس لازم است که میزبان خوبی باشید و محیط مناسبی را برای گردش و جستجوی آن ها فراهم کنید.
ناوبری اصولی سایت ، برای بهبود تجربه کاربران از حضور در سایت و چرخش درست خزنده های موتور های جستجوگر در صفحات سایت و یافتن صفحات جدید، اهمیت بسیاری دارد و برای طراحی یک سایت موفق نمی توانید به این نکته بی توجه باشید.
ناوبری یا مسیریابی سایت، به عوامل و نکات مختلفی بستگی دارد. بخشی از این نکات به برنامه ریزی و نوع اجرای شما برمی گردد و بخش دیگر به نوع طراحی قالبتان مربوط می شود.
طراحی نوار ناوبری navigation bar
از دیدگاه طراحان ، نوار ناوبری یکی عناصر مهم در هر صفحه و همچنین یکی از موارد مهم در تجربه کاربری UX می باشد . از نوار ناوبری به عنوان راهنما برای هدایت کاربران در مسیر درست استفاده از قسمت های مختلف وب سایت استفاده می شود. بدون نوار ناوبری استفاده از بخش های مختلف وب سایت غیر ممکن است . نوار ناوبری بنا به سلیقه می تواند به هر نحوی طراحی شود فقط نکته مهم استفاده آسان از آن است .برای طراحی نوار منو یا ناوبری بهتر است به نکاتی دقت شود .
قبل از طراحی منو لازم است برای آن برنامه ریزی کنید ، بخش های مختلف وب سایت را یاداشت کنید تا بنا به آنها طراحی منو انجام شود .
نوار ناوبری در قسمت سر برگ وب سایت : رایج ترین محل برای قرار دادن نوار ناوبری در قسمت بالای صفحه سایت می باشد . طراحی منو باید اولین طراحی در سایت باشد. کاربران عادت دارند در قسمت بالای صفحه به دنبال منو باشند پس می توان گفت سربرگ سایت بهترین محل برای درج نوار ناوبری می باشد . بهتر است وقتی کاربر به پایین صفحه می اید نوار ناوبری نیز با او حرکت کند بدین معنا که ثابت نباشد .
نوار ناوبری در سمت چپ یا راست صفحه : در برخی از وب سایت ها اخیرا نوار ناوبری در سمت چپ یا راست وب سایت قرار دارد . کاربران به این نوع منو ها علاقه ای ندارند و کار با آن را سخت می دانند .
طراحی نوار ناوبری با استفاده از عناصر دیگر : گاهی برخی از طراحان با استفاده از المان ها و عناصر موجود در صفحه به خصوص دکمه ها ، نوار ناوبری شناور طراحی می کنند . باید گفت این نوع منو برای هر وب سایتی مناسب نیست . بسته به نوع مخاطبان و همچنین نوع وب سایت بهتر است طراحی خاص آن انجام شود . طراحی خاص برای نوار ناوبری برای هر وب سایتی مناسب نیست .
استفاده از طراحی های نوین نوار ناوبری : یکی از جدید ترین نوع طراحی نوار ناوبری طراحی Hamburger می باشد که اغلب برای تلفن های همراه انجام می گیرد . در این نوع طراحی که شبیه همبرگر می باشد دسترسی کاربران به منو بسیار راحت شده است .در این نوع منو ها نوار ناوبری به صورت سه خط در طرف راست یا چپ صفحه قرار دارد وقتی کاربر روی آن کلیک می کند منو به صورت کشویی از سمت چپ یا راست باز می شود . همانطور که گفته شد طراحی این نوع نوار ناوبری بیشتر برای تلفن های همراه انجام می گیرد . علاوه بر این می توان زبانه های کشویی در نوار ناوبری با رنگ های متغیر طراحی نمود .
سئوکار حرفه ای:مهندس مهدی مژدهی